Bendik

SS_Bendik-000704

Foto: Simon Skreddernes

Bendik utviklet seg mens Silje var musikkteknologi-student ved NTNU i Trondheim, og prosjektet fikk for alvor oppmerksomhet etter å vært en av finalistene i Urørtfinalen på NRK P3 i 2011.
«Fortid» er tittelen på tredjealbumet til Bendik, som kom 26. februar. Her kombineres uttrykkene fra «Drømmen Gjør Meg Ingenting» og «No Går Det Over» i store, maksimalistiske lydbilder.
– Dette har vært et tungt album å lage, men jeg er sikker på at jeg for alltid vil kjenne at det har vært et av de viktigste også. Tittelen «Fortid» er på bakgrunn av at ethvert album er starten på en ny epoke i livet mitt. Jeg håper at dette albumet vil hjelpe meg med å legge de vanskelige hendelsene og følelsene, helt fra epoken etter førstealbumet til nå, bak meg og at jeg endelig vil klare å se fremover, forteller Silje.
I forbindelse med albumslippet, reiser Bendik på en omfattende norgesturné.
– Det er sjeldent jeg har det bedre enn når jeg er på scenen sammen med det fantastiske bandet mitt. Gleder meg veldig til å dra på releaseturné og håper på å se mange gamle og nye fjes i publikum, sier Silje.

Silje Halstensen – vokal og gitar
Jan Hovland – synth
Bendik Kjeldsberg/Tobias Ørnes Andersen – trommer
Simon Dolmen Bergseth – gitar

 

http://www.bendikofficial.no/